Gevolgen van de pandemie

Nederland heeft in deze laatste twee jaar de watersport omarmt en niet in de laatste plaats vanwege de Covid-19 pandemie. Een schip dat is voorzien van alle gemakken, zoals te noemen eigen toilet- en doucheruimtes, keuken, slaapgelegenheden etc., zorgt voor een veilige en comfortabele manier van ontspannen en vakantie vieren. En dat is te merken aan de drukte op de Nederlandse waterwegen. Vedette Jachtbouw heeft mede door de populariteit van het merk “Vedette” en deze veilige manier van ontspanning een flinke orderportefeuille opgebouwd. Hier zijn wij zeker zeer trots op, waarbij wij nog steeds kwaliteit en individualiteit willen behouden.

Regelmatig wordt ons gevraagd naar bouw- en levertijden. Dit zijn twee verschillende zaken, de bouwtijd van een schip (afhankelijk van de grootte) ligt tussen de 6 à 11 maanden. De levertijd is natuurlijk afhankelijk van de orderportefeuille, eerder gegeven opdrachten zullen hierin leidend zijn. En veel grondstoffen (denk bijv. aan staal, hout, kunststoffen) zijn schaars zijn, waardoor prijzen enorm stijgen. Leveringen van diverse producten (glas, stoffering, buiskap-doeken, etc.) zijn enorm vertraagd. Dit geldt niet alleen voor Vedette Jachtbouw maar voor alle jachtbouwers.

De schaarste op de wereldmarkt ten aanzien van grondstoffen, een 8,5% loonsverhoging vanuit de metaal CAO en de gevolgen van de pandemie hebben ervoor gezorgd dat de prijzen van onze pleziervaartuigen zijn gestegen. Toch hebben wij de prijsstijging tot het minimale kunnen reduceren. De nieuwe prijzenbladen zijn te downloaden onderaan elk model op onze site.

Een bouwproces van een Vedette pleziervaartuig houdt tevens in dat alle onderdelen in uw Vedette persoonlijk met u besproken worden om zo een zo goed mogelijk gepersonaliseerd schip voor u te kunnen bouwen. Geen enkele Vedette is ook gelijk aan een andere Vedette. Onze prijs-kwaliteit verhouding is ook nog steeds zeer gunstig, waarbij uitermate veel zorg wordt besteed aan techniek (waaronder voorstuwing) en de algehele kwaliteit van het schip.