Nieuwe modellennamen voor de Vedette schepen


Alle Vedette Comfort Line schepen hebben een nieuwe romp gekregen. De aanleiding daarvoor waren de uitstekende vaareigenschappen van de Navigator. Dit schip is gebouwd op een multiknik romp met geveegd onderwaterschip én een toegevoegde sprayrail. Deze romp was bepalend voor de nieuwe romp van de Comfort Line schepen.

Als eerste is de Vedette 9.30 cabin Comfort Line op een nieuwe romp met sprayrail gebouwd. Daarna volgden de grotere afmetingen. Door deze rompaanpassing zijn alle Comfort Line-schepen qua afmeting aanzienlijk vergroot, zo is de 10.30 nu 11.35 meter lang geworden. Dit geldt niet alleen voor de cabins van deze modellijn, maar ook voor de salon-schepen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de schepen niet langer in meter aangeduid worden maar in foot.

De 9.30 wordt nu aangeduid als 33 ft, de 10.30 als 37 ft, de 11.30 krijgt als aanduiding de 39 ft en de 12.30 wordt nu als 43 ft benoemd.
Parallel daaraan hebben wij ook de Vedette Cabin en Salon hernoemd. Deze schepen heten voortaan Classic Line, ofwel de Vedette cabin Classic Line en de Vedette salon Classic Line. Deze naam geeft een beter onderscheid aan tussen de modern gelijnde Comfort Line schepen en de klassiek, stoer gelijnde Classic Line schepen. Ook de Classic Line schepen worden voortaan in “foot” aangeduid.